Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
17.04.2019 16:40:32

Velká předpověď počasí na Velikonoce. Velmi teplo a slunečno

 

Střední Evropa je pod vlivem rozsáhlé tlakové výše na severu, která přináší stabilní počasí. Dá se tak lépe předpovídat. Svátky před námi budou v podobném duchu. Stabilní slunečno a vysoké teploty v odpoledních teplotách. Budou to asi jedny z nejkrásnějších Velikonoc vůbec. Neutichající vadou bude absolutní sucho. Nepatrně horší počasí bude na samotném východě země, kde se mohou objevit ojedinělé přeháňky při zvětšené oblačnosti. Do vzduchu se dostane o něco málo více vlhkosti než v předchozím období, vzduch tak bude pocitově příjemnější. Alergici aktuálně trpí na maximum pylu agresivní břízy, od nížin budou ale koncentrace pylu bělavé dřeviny klesat.

Ve čtvrtek bude skoro jasno, polojasno. Na východě může být až oblačno. Teploty 15 až 19°C.V pátek bude jasno až skoro jasno. Teploty 17 až 21°C.V sobotu bude jasno až polojasno. Teploty 18 až 22°C. Od neděle do konce Velikonoc bude nadále skoro jasno, polojasno a odpolední teploty budou šplhat k 17 až 23°C. Na konci víkendu a začátku nového týdne se mohou ojediněle objevit přeháňky. Jinak to bude s vodou velmi špatné. Ranní teploty budou vzhledem k malé oblačnosti dosti nízké. V údolích se často objeví přízemní mrazíky.

Počasí absolutně beze srážek silně zhoršuje sucho. Zemědělci propočítali, že pokud se nedostaví srážky, voda v půdě dojde na konci května, místy i dříve. A to je rekordně brzy. O něco více sněhu v zimě dalo krajině naději. Ta byla ale falešná. Extrémní sucho během jara krajinu poznamená na celý rok. Srážky se navíc na území Česka neočekávají ani v dalších odhadem deseti dnech. Výjimkou může být východ země, ale jen malá plocha z celé země. Do roku 2022 se už nyní plánuje vykácet 20 až 40 % lesů v oblastech silně zasažených kůrovcovou kalamitou. A špatná situace teprve nabírá na síle.

Po vlně ochlazení si postupně užíváme teplé jarní dny. Jaké počasí přinesou Velikonoce?

Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty