TNBiz (TN.cz)
17.04.2019 07:19:41

Obchody a služby před Velikonocemi o Velikonocích: Někde budou mít zavřeno, jinde prodlouží prodejní dobu.

V pátek a v pondělí nás čekají státní svátky, během kterých se bude měnit pracovní doba nejen obchodů, ale i České pošty. Na Velký pátek ještě budete moci vyrazit na nákupy, jelikož tento státní svátek patří mezi ty, kdy nemusejí obchody zavírat. Naopak na Velikonoční pondělí bude všude zavřeno. Připravili jsme pro vás přehled, jak budou mít obchody během svátků otevřeno.

Billa

Billa ponechává na Velký pátek své supermarkety otevřené, aby si mohli zákazníci pohodlně nakoupit potraviny. Otevírací doba zůstává stejná, a to většinou od 7 do 20 hodin. Ve stejný čas můžete navštívit prodejnu také v sobotu. V neděli je pak standardní doba od 8 do 20 hodin. Naopak zavřeno bude ze zákona na Velikonoční pondělí.

 

Albert

I v Albertu si budete moci v klidu v pátek nakoupit v supermarketech a hypermarketech, a to podle běžné otevírací doby od 7 do 22 hodin. O víkendu budou obchody otevřené stejně jako v pátek. Na Velikonoční pondělí však budou prodejny zavřené.

 

Tesco

Hypermarkety Tesco budou v pátek a v sobotu otevřeny podle běžné otevírací doby, a to od 7 do 22 hodin. V neděli pak budou hypermarkety s běžnou otevírací dobou Nonstop nebo do 24 hodin otevřeny v neděli jen do 23 hodin. Ostatní hypermarkety mají v neděli otevřeno podle běžných otevíracích hodin. V pondělí pak budou obchody uzavřené.

 

Od pátku do neděle si nakoupíte také v supermarketech a expressech Tesca, ty budou otevřeny podle běžné doby. V pondělí však budou opět zavřené. Stejně na tom budou i online nákupy. Naopak čerpací stanice budou v pondělí otevřeny od půl deváté ráno do osmé hodiny večer, mimo čerpací stanice Letňany a Brno Vídeňská.

 

 

 

Lidl

Na nákupy můžete vyrazit od pátku do neděle také do Lidlu. Ten bude otevřen podle standardní doby, která se většinou pohybuje od 7 do 21 hodin, v neděli pak od 8 hodin. V pondělí budou prodejny zavřené.

 

Penny Market

I v Penny Marketu se nemusí zákazníci bát, že by v pátek nebo o víkendu nenakoupili. Obchod bude mít otevřeno podle normální otevírací doby, většinou od 7 do 21 hodin. Výjimkou bude opět v pondělí, kdy musí Penny Market své pobočky uzavřít.

 

Kaufland

Kaufland si připravil pro své zákazníky prodloužení pracovní doby, a to už od středy 17. 4. do pátku 19. 4., kdy budou obchody otevřené od 7 do 23 hodin. V sobotu a v neděli pak nakoupíte jen do 22 hodin. Na Velikonoční pondělí bude také zavřeno.

 

Globus nebo Makro

Nakoupit mohou lidé v těchto obchodech pouze od pátku do neděle. Jelikož překračují plochu 200 m2, v pondělí budou všechny zavřené.

 


 

Baumax, Bauhaus, OBI, Hornbach

Pokud máte v plánu pracovat o svátcích na zahradě nebo si zlepšovat dům, nakoupíte v těchto obchodech pouze od pátku do neděle. V pondělí musejí být všechny zavřené. Baumax bude mít otevírací dobu od 8 do 18 hodin. V Bauhausu v pátek nakoupíte od 7 do 21 hodin, v sobotu od 8 do 21 hodin a v neděli pak od 8 do 20 hodin. OBI pak zákazníkům umožní nákup do neděle podle běžné otevírací doby, a to většinou od 7 do 21 hodin. Hornbach v pátek otevře podle nedělní doby, přehled prodejen najdete na webových stránkách obchodu. V sobotu a v neděli nakoupíte podle standardní doby.

 

 

 

Obchodní centra

U obchodních center záleží na tom, zda je jejich velikost větší než 200 metrů čtverečních. Pokud ano, o Velikonočním pondělí zde nenakoupíte. Informace mohou lidé najít na stránkách jednotlivých obchodních center.

 

Česká pošta

Česká pošta na svých webových stránkách zveřejnila seznam poboček a jejich otevírací doby. Na některých místech nepořídíte ani v pátek, ani v pondělí. Kompletní seznam najdete zde.

Od roku 2016 platí zákon, který omezuje otevírací dobu obchodů větších než 200 metrů čtverečních během vybraných státních svátků. Mezi ně patří právě i Velikonoční pondělí.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty