Roman Havlíček (Meteobox)
09.04.2019 15:38:36

Druhá polovina týdne přinese ochlazení a postupně i srážky, příští týden se pak bude oteplovat a ubyde oblačnosti

 

Počasí u nás ovlivňuje nevýrazné tlakové pole, postupně se k nám začne rozšiřovat výběžek tlakové výše od severu. V dalších dnech k nám pak bude mezi tlakovou výší nad severní Evropou a oblastí nízkého tlaku vzduchu nad jižní a jihovýchodní Evropou přechodně pronikne studený a suchý vzduch od severovýchodu. V závěru týdne nás bude ovlivňovat frontální rozhraní mezi chladným vzduchem na severozápadě a teplejším na jihovýchodě, které se bude posouvat dále k západu. Příští týden k nám pak začne kolem tlakové výše nad severní Evropou proudit teplejší vzduch od východu, postupně jihovýchodu.

 

V noci bude polojasno až oblačno, na jihu až zataženo a ojediněle možnost slabých srážek, na severu naopak až skoro jasno.

Nejnižší noční teploty 6 až 2°C, při delším vyjasnění a utišení větru až kolem 0°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo západní do 4 m/s.

 

Ve středu bude oblačno až polojasno, na severu i skoro jasno, na jihu až zataženo, ale jen ojediněle slabý déšť nebo přeháňky.

Nejvyšší denní teploty 11 až 15°C, na severu a severovýchodě může být i chladněji.

V 1000 m n.m. na horách nejčastěji mezi 3°C na severu a 7°C na jihu území.

Vítr mírný severovýchodní až východní 2-7 m/s, na východní polovině území místy v nárazech až 15 m/s.

 

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ojediněle slabé srážky, zpočátku nad 1000 m n.m. a postupně již od 600 m n.m. srážky sněhové a během dne srážky v jihovýchodní polovině území místy. V severozápadní polovině Čech přechodně i polojasno nebo skoro jasno.

Nejnižší noční teploty 4 až 0°C, při vyjasnění a utišení větru až kolem -1°C, na jihovýchodě i tepleji.

Nejvyšší denní teploty 6 až 10°C, na jihovýchodě i tepleji.

Vítr mírný severní až severovýchodní 3-7 m/s, na východě až 9 m/s, místy, zejména ve východní polovině území s nárazy až kolem 15 m/s.

 

pátek bude zataženo až oblačno, na severozápadě zpočátku až skoro jasno, ojediněle přeháňky, které budou většinou sněhové. Ve východní polovině území občas déšť nebo přeháňky, od 500 m n.m. a přechodně i níže srážky sněhové.

Nejnižší noční teploty 2 až -2°C, ve východní polovině území i tepleji, naopak v Čechách při déletrvajícím vyjasnění a utišení větru i kolem -3°C.

Nejvyšší denní teploty 3 až 7°C, při trvalejších srážkách ojediněle i chladněji.

Vítr slabý až mírný severní až severovýchodní 2-7 m/s, ve východní polovině území čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy až kolem 15 m/s.

 

Od soboty do úterý bude zpočátku zataženo až oblačno, na většině území s občasným deštěm nebo se sněžením, postupně od východu bude hranice sněžení stoupat nad 1000 m n.m. Od pondělí začne oblačnosti postupně ubývat a srážky budou ustávat.

Nejnižší noční teploty 6 až 1°C, při vyjasnění a utišení větru až -1°C.

Nejvyšší denní teploty zpočátku 2 až 6°C, na jihovýchodě až 8°C, v závěru období 10 až 15°C.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty