Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
25.03.2019 18:01:21

Kolísavé počasí: do středy chladno, pak oteplení

 

Střídání studenějších vpádů od severozápadu a teplejších epizod během vyššího tlaku vzduchu bude pokračovat. Přesně v takovém duchu bude i další týden. Nejprve se nám ochladilo, od středních poloh se znovu objevují sněhové vločky, od čtvrtka se ale příjemně oteplí směrem k víkendu. Avšak už v neděli možná dorazí další studená fronta od severozápadu a srazí teploty svižně dolů. Aprílové počasí jako vyšité. Jen těch srážek je a bude prostě málo. Objeví se místy přeháňky, které nějakou vodu nadělí jen na horách a vrchovinách. Nížiny uvidí pár kapek na přeháňkách, přechodně možná i vloček kolem nočních hodin.

úterý bude proměnlivá oblačnost, klasické aprílové přeháňky. Ty budou sněhové střídavě od 400 až 600 m n. m. Teploty 5 až 9°C. Ve středu bude oblačno, ještě místy přeháňky nebo slabý déšť. Sníh se bude stěhovat od 400 m n. m. postupně až nad 900 m n. m. Teploty 6 až 10°C. Ve čtvrtek bude oblačno, znovu ještě místy přeháňky nebo slabý déšť. Srážky budou během dne ustávat a oblačnost ubude. Sněžení se bude stěhovat od 900 m n. m. až nad 1 200 m n. m. Teploty 7 až 11°C. pátek bude oblačno, které se postupně projasní na skoro jasno nebo polojasno. Jen ojediněle slabé přeháňky, zejména na horách nebo vrchovinách. Sněhové nad 1 200 m n. m. Teploty 9 až 13°C.

Na víkend by se mělo oteplit až do rozmezí teplot 13 až 17°C. Jenže už v neděli by se mohla dostavit avizovaná studená fronta. Je to moc daleko, takže vývoj upřesníme. Chladnější počasí na začátku tohoto týdne doplní čerstvý vítr od severozápadu. Silné vichřice s možností vzniku škod ale očekávány nejsou. Silné sucho se drží střední Moravy, nížin kolem Ostravy a dolního Poohří. V těchto regionech lze letos očekávat největší problém se suchem. Od 400 až 500 m n. m. zatím sucho nepanuje díky sněhové pokrývce z nedávné zimy.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty