TNBiz (TN.cz)
25.03.2019 08:31:33

Počasí: Bouřky i sníh. Čeká nás studený týden, jaro se vrátí až o víkendu. Předpověď počasí na tento týden.


Po teplé a slunečné sobotě to už mohlo vypadat, že jaro je definitivně tady. Jenže není. Podle meteorologů bude totiž aktuální pracovní týden studený, bude dokonce i sněžit. Teplo se vrátí až o víkendu. Ze soboty na neděli bude také změna času - v neděli ráno přejdeme na letní čas.

 

Počasí v pondělí 

Hned první pracovní den nového týdne přinese ošklivé počasí. "Od severozápadu se vyskytnou během dne na většině území přeháňky, postupně nad 500 m sněhové. V polohách nad 600 m může dnes napadnout do 5 cm, v nejvyšších polohách na horách až 10 cm nového sněhu. Během dne se rozfouká čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h)." předpovídají experti z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Počasí v tomto týdnu. 

Podobné počasí bude i v úterý - podle předpovědi se vrátí přeháňky, které budou ve vyšších polohách přecházet ve sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Vítr může v nárazech dosáhnout až rychlosti 55 kilometrů v hodině.

Déšť a přeháňky nás potrápí i ve středu. Noční teploty budou mezi dvěma stupni nad nulou i pod ní, přes den vystoupí na rozmezí šesti až deseti stupňů. Vítr se ovšem uklidní.

Ve čtvrtek postupně ubyde deště a začne se lehce oteplovat. Noční teploty se už udrží v kladných hodnotách, přes den bude mezi 8 až 12 °C.

"V pátek bude zpočátku oblačno a jen ojediněle slabé přeháňky, nad 1000 metrů sněhové. Postupně polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C," slibují meteorologové.

 

Počasí o víkendu 

Jaro se vrátí až o víkendu. Bude jasno až polojasno, postupně oblačno až zataženo a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C, nejvyšší denní teploty nejprve 13 až 18 °C, postupně se ale ochladí na 7 až 12 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty