TNBiz (TN.cz)
23.03.2019 09:53:48

Teplé počasí si dlouho neužijeme. V neděli bude ke 20°C, na začátku týdne se opět ochladí až k nočním mrazíkům

Začátek jara si s námi pěkně pohrává. Zatímco o víkendu nás čekají teploty okolo dvaceti stupňů, už v pondělí můžou spadnout na 7 až 11 stupňů. Teplé oblečení tak proto ještě určitě neschovávejte do skříně.

O tomto víkendu vyletí teploty na mnoha místech nahoru, dočkáme se až 20 stupňů. Jarní počasí ale dlouho nevydrží. Už v neděli se podle meteorologů zatáhne a teploty začnou prudce klesat.

V posledním dnu tohoto týdne se od severozápadu budou v České republice objevovat přeháňky, ve vyšších polohách nad 1000 metrů by pak mohlo i sněžit. Noční teploty se budou držet kolem 8 až 4 °C, přes den pak vystoupají k 14 až 18 °C. Na jihovýchodě Česka by mohly ještě vystoupat až k 20 stupňům.

 

Počasí v příštím týdnu

Prudké ochlazení ale přijde hned v pondělí. Teploty přes den nevystoupají nad 11 °C, v noci mohou klesnout na 5 až 1 °C. Na většině našeho území bude oblačno až zataženo, k večeru může v polohách nad 500 metrů sněžit.

V úterý teploty klesnou ještě níže. Přes den vystoupají k 5 až 9 °C, noční teploty se budou držet kolem +2 až -2 °C. Na obloze bude oblačno až polojasno, jen přechodně může být zataženo a místy sněhové přeháňky. 

Změna nepřijde ani ve středu. Teploty se opět udrží okolo 6 až 10 °C, v noci mohou klesnout až k -2 °C. Při změně oblačnosti dokonce až k mínus čtyřem stupňům. Přes den bude oblačno až polojasno, místy přechodně až zataženo a přeháňky. V nižších polohách mohou být přechodně i smíšené. 

Oblačnost vydrží také v druhé polovině týdne. Od čtvrtku se budou teploty držet kolem 7 až 12 °C, postupně může být 12 až 17 °C. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C.

 

Počasí o víkendu 

V závěru pracovního týdne bude oblačno, ojediněle slabé přeháňky. O víkendu by měly teploty začít stoupat, na obloze začne ubývat oblačnosti.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty