TNBiz (TN.cz)
19.03.2019 07:58:31

Sopka Popocatépetl se opět probudila k životu. VIDEO

Mexická sopka Popocatépetl se v pondělí v noci opět ozvala. Erupce do okolí vymrštila žhavý materiál, prach i popel. Sopka je stále aktivní, proto je na ni omezen vstup a je vyhlášena 12kilometrová bezpečnostní zóna.

Sopka v centrální části Mexika vybuchla v 21:38 místního času, do vzdálenosti větší než 1,2 kilometru létaly úlomky a žhavý materiál, uvádí portál Sky Alert. Úřady již dříve vyhlásily druhý stupeň poplachu, ten se nyní nezměnil.

Podle generálního koordinátora civilní obrany Luise Felipeho Puenteho je velmi důležité pro udržení bezpečí dodržovat stanovený bezpečnostní perimetr, který aktuálně měří dvanáct kilometrů.

Erupci doprovází také sloupec dýmu a prachu, očekává se pád popela na přilehlé oblasti, které vítr žene na město Puebla a dalších dvanáct obcí. Úřady proto vyzvaly obyvatele, aby se na situaci náležitě připravili.

I přes zvýšenou činnost vulkánu úřady nedoporučily, aby byla pozastavena výuka, ani nebyly omezovány další běžné činnosti.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty