TNBiz (TN.cz)
07.12.2018 14:55:30

Počasí: O víkendu nasněží, na horách může napadnout až 30 centimetrů


Blíží se druhý prosincový víkend a zatím to moc na bílé Vánoce nevypadá, o víkendu by ale podle meteorologů mohlo zejména na horách něco připadnout. Ojediněle by mohlo napadnout až 30 centimetrů nového sněhu.

Teplota v Česku neustále stoupá a opět klesá k bodu mrazu, v několika následujících dnech by se měla přes den pohybovat kolem 4 až 8 °C, v noci má pak podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) klesat k nule. V 1000 metrech na horách je pak i přes den kolem 1 °C.

Aktuálně i na horách příliš mnoho sněhu není, podle ČHMÚ má ale přes víkend něco připadnout. V nížinách se v sobotu očekává, že spadne 1 až 6 milimetrů srážek, na horách pak až 15 milimetrů. V polohách nad 700 metrů tak může napadnout až 5 centimetrů nového sněhu, nad 1200 metrů to pak bude kolem 10 centimetrů.

O něco bohatší má být neděle, kdy má spadnout kolem 3 až 12 milimetrů srážek, na horách ojediněle kolem 25 milimetrů. Podle ČHMÚ se tak můžeme v polohách nad 900 metrů dočkat 54 centimetrů sněhu, na horách v polohách nad 1200 metrů to pak může být kolem 20 centimetrů nového sněhu.

Po víkendu nás podle meteorologů opět čeká mírné ochlazení. V pondělí by se měly nejvyšší denní teploty vystoupat ke 2 až 6 °C, v úterý pak bude kolem 0 až 4 °C.

Meteorologové v pátek vydali výstrahu před silným větrem, který se má do České republiky přihnat kolem desáté hodiny večer. Výstraha je platná až do nedělní čtvrté hodiny odpoledne. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty