TNBiz (TN.cz)
30.11.2018 14:02:19

Počasí v ČR: Ledovka pokryje i další části Česka - nová výstraha ČHMÚ

Meteorologové zpřísnili výstrahu před ledovkou na území Česka. Aktuálně je situace nejhorší na západě Čech, výstraha ale platí i pro zbytek Čech. V příštích dnech očekávají náledí i na Moravě a ve Slezsku.

Karlovarsko a Plzeňsko sužuje silná ledovka už od pátečního rána. Náledí na silnicích způsobilo už několik dopravních nehod. Meteorologové předchozí výstrahu ledovky zpřísnili a rozšířili její platnost na více krajů. Zároveň v západní části Čech zvýšili stupeň nebezpečí. Výstraha před silným větrem byla už zrušena. 

Aktuální předpověď počasí: Závěr listopadu a začátek prosince bude mrazivé počasí s nebezpečnou ledovkou, pak se oteplí. 

Vysoké nebezpečí hrozí v Karlovarském kraji, Ústeckém kraji, Plzeňském kraji a Středočeském kraji. Meteorologové vyzývají k opatrnosti kvůli riziku úrazů při chůzi a vysoké nehodovosti. Spolu s hasiči doporučují omezit vycházení ven - zejména jízdu autem by lidé měli zvolit jen pro nezbytné případy.

 

Lidé by měli počítat s možnými výpadky v dodávce elektřiny, zásobování a zdravotnických služeb. Doprava je v tomto počasí komplikovaná, takže by měli vzít v potaz možnost výrazného prodloužení jízdy.Výstraha platí do sobotního rána.

Aktuálně platí slabší stupeň výstrahy i ve zbytku Čech, kde se rovněž tvoří náledí. Odpoledne a navečer meteorologové očekávají mrznoucí srážky na většině území. V příštích dnech se tudíž může ledovka objevit i na Moravě a ve Slezsku. Výhled nebezpečí náledí platí od sobotních nočních hodin do pondělního večera.

Jak vypadala situace na západě Čech?

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty