Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
07.08.2018 07:30:19

VIDEO: Nikdy nezapomínejte na rychlost vzniku požáru

 

Tohle by možná čekal málokdo. Chvilka nepozornosti a požár, který by mohl spálit celé okolí, vzplál do pár sekund. Video sdílejte, protože jedině osvěta pomůže zabránit katastrofě. V současné době je riziko požárů vysoké i na našem území. Počasí beze srážek a vysoké teploty jsou jako stvořené pro vznik požárů. Naštěstí to vypadá, že se zatím nikde vážnější problém s ohněm neobjevil.

Klasickým stromem, který požár umí zatraceně rychle rozšířit, je borovice. Pod borovicemi tedy absolutní pozor na manipulaci s ohněm. Není náhoda, že i na videu chytly neuvěřitelně rychle právě borovice. Katastrofické sucho letos zřejmě skončí až s nástupem podzimu, a kdoví jestli.

Čtete také: Z Evropy je velká pochodeň. Oheň se blíží k hotelům, hoří i ŠvédskoSvět prohrává válku s globálním oteplováním.

 


Zdroj: Severe Weather Europe. 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty