TNBiz (TN.cz)
08.07.2018 00:00:26

Konečně příjemné počasí. ČHMÚ vydal předpověď na měsíc

Následující měsíc bude teplotně průměrný. Noční teploty se budou pohybovat kolem 13 stupňů, přes den ukáže teploměr asi o deset stupňů více. Častěji by také mělo pršet, především na konci července. Vyplývá to z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu.

Po vlně veder a krátkém ochlazení čekají Česko příjemný měsíc. První týden bude teplotně průměrný, teploty v noci se budou pohybovat kolem 13 stupňů, přes den vystoupají na 24 stupňů. Nejtepleji bude v polovině července.

Aktuální předpověď: Počasí v tomto týdnu by mělo přinést více srážek a přechodné ochlazení.

 

Na konci července se mírně ochladí, teploty kolem dvaceti stupňů předpovídají meteorologové i na začátek srpna. Dohromady ale budou nadcházející čtyři týdny teplomě průměrné, žádné velké výkyvy by nastat neměly.

Také srážkově bude následující období průměrné až slabě nadprůměrné. Nejvíce by mělo pršet na konci prvního prázdninového měsíce, týdně spadne až 25 mm. Naopak nejméně srážek čeká předpověď v polovině července, kolem 15 mm týdně.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost výhledu se pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty