TNBiz (TN.cz)
14.05.2018 12:19:36

Zemětřesení na Chebsku neustává, ozval se další silnější otřes

Zemětřesení na Chebsku neustávají, v noci na pondělí to bylo opět výrazně cítit, otřesy v noci dosáhly síly až 3,3 Richterovy stupnice. Ačkoli jsou zdejší obyvatelé na otřesy zvyklí, jejich nabírání na intenzitě je začíná děsit.

Stále další otřesy zaznamenávají lidé i měřící přístroje na Chebsku. První silnější otřesy se ozvaly už ve čtvrtek a zatím neslábnou.

V sobotu síla otřesů překonala třu stupně Richterovy škály a i v noci na pondělí podle automatického systému dosáhly otřesy intenzity až 3,9 stupňů Richterovy stupnice. 

Po přepočítání výsledků vychází, že oblast v noci zasáhlo zemětřesení o síle 3,3 stupňů. "Další otřesy se pohybovaly pod hranicí 3 stupňů," potvrdila Ing. Jana Doubravová z Geofyzikálního ústavu Akademie věd ČR.

 

Automatické lokace programu Antelope
za 7 dní. Výsledky je nutné nejdříve přepočítat, až následně Geofyzikální ústav Akademie věd ČR údaje zpřesňuje.

 

Naměřené hodnoty na stanici Luby.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty