TNBiz (TN.cz)
16.04.2018 09:27:33

Do Česka dorazí déšť a ochlazení. Víkend ale bude slunečný

Po prosluněném víkendu přišlo deštivé ráno. Srážky potrápí většinu republiky i v úterý, v polovině týdne by se mělo vyjasnit. Teploty znovu přesáhnou dvacítku, budou šplhat až k 25 stupňům.

I v neděli padaly teplotní rekordy, tentokrát na čtvrtině ze 146 meteorologických stanic, které měří alespoň 30 let. Nejvíce ukázal teploměr v Karviné, kde bylo až 25,7 stupně. Se začátkem nového týdne ale dorazí déšť a mírné ochlazení.

 

V pondělí bude oblačno až zataženo. Na většině území se objeví déšť či přeháňky, ojediněle udeří i bouřky. Během dne by mělo srážek postupně ubývat. Teploty vystoupají na 15 až 19 °C, na východě a severovýchodě až 21 °C.

 

Také v úterý zůstane obloha zatažená, pršet by mělo především na východě republiky. Na zbytku území se mohou objevit přeháňky. Večer bude deště a oblačnosti ubývat a vyjasní se. Noční teploty klesnou k 14 až 10 °C, ty denní vyšplhají na 17 až 21 °C.

Ve středu už začne počasí v Česku ovlivňovat tlaková výše, která bude postupovat od severozápu k jihu. Bude polojasno až skoro jasno, ráno mohou řidiče potrápit mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní 18 až 22 °C.

Také ve čtvrtek bude obloha jasná. Ráno se znovu ojediněle mohou objevit mlhy. Noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C, přes den se dostanou na 19 až 23 °C.

I pátek bude slunečný, meteorologové hlásí jasno nebo skoro jasno. V noci teploty znovu klesnou na 8 až 4 °C, během dne vystoupají na 20 až 24 °C.

 

O víkendu bychom si znovu mohli užít sluníčka. Bude jasno až polojasno, přes den teploměr ukáže 17 až 22 °C, v noci 9 až 4 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty