TNBiz (TN.cz)
09.04.2018 08:42:04

Předpověď počasí: Extrémně teplý týden je tady. Už v pondělí bude 24 °C.

Ačkoli ještě nad ránem se na mnoha místech držela venkovní teplota okolo nuly, přes den má být až 24 °C! A právě pondělí bude podle meteorologů nejteplejším dnem celého týdne, během kterého se ale místy se mohou objevovat i bouřky.

Nadcházející dva týdny si lidé budou moct užívat sluníčka plnými doušky. Čeká nás hned několik dnů bez mráčků, už v pondělí přitom podle meteorologů vystoupají nejvyšší denní teploty k 24 °C. A okolo dvaceti stupňů by se měly držet po celý týden.

 

Kazit se počasí začne ve středu, kdy se mohou objevit přeháňky a ojediněle bouřky. I tak se ale teploty v denních maximech udrží okolo teplotní hranice dvacet stupňů Celsia.

 

Pondělí

Jasno až polojasno. Ráno ojediněle zataženo nízkou oblačností a mlhy. Nejnižší noční teploty v Čechách 7 až 3 °C, na Moravě a ve Slezsku 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C, na Šumavě až 19 °C. Slabý východní vítr 1 až 4 m/s, ve východní polovině území mírný jihovýchodní až jižní vítr 4 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

 

Úterý

Skoro jasno až polojasno, během dne od jihozápadu převážně oblačno a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

 

Středa

Většinou oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s.

 

Čtvrtek

Oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

 

Pátek

Většinou oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na jihozápadní.

 

Víkend

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, při zmenšené oblačnosti až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty