Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
21.03.2018 19:40:27

Jaro se opatrně vrací, postupně bude 10°C

 

Velmi nízké odpolední teploty jsou u konce. Jaro se bude vracet jen opatrně a pomalu, mrazy odpoledne už ale čekat nemusíme. Ráno budou nadále četné. Oteplování bude pomalé a den za dnem budou teploty po stupíncích stoupat. Nejtepleji bude v neděli, kdy se teploty mohou dostat až na 12°C v nížinách Čech. Žádný luxus, spíše průměrné teploty pro tohle období. Bude jaro natrvalo? Kdo pochopil princip předpovídání počasí, ví, že na tuto otázku odpovědět nelze. Nadále budeme sledovat situaci a před případnými studenými vpády varovat. Ranní mrazy budou pokračovat víceméně každý den. Jen některá rána mohou přinést vyšší teploty například na způsob +2°C, jinak ale bude většinou mrznout.

Jednotlivé dny před námi mají aktuálně následující předpověď. Ve čtvrtek bude polojasno, skoro jasno, od severozápadu ale až zataženo, místy slabé sněžení nebo déšť se sněhem v nížinách. Teploty 3 až 7°C. V pátek bude oblačno až zataženo, místy sněžení, pod 500 m n. m. déšť. Teploty 4 až 8°C. V sobotu bude hezčí počasí, polojasno, oblačno, většinou beze srážek. Pozor ovšem hlavně ráno na mrznoucí mlhy. Teploty 5 až 9°C. V neděli bude velmi podobně. Ojediněle ovšem nízká oblačnost s mrholením. Teploty znovu 5 až 9°C, v Čechách se může při protrhání oblačnosti rtuť vyhoupnout na 12°C.

Výhled na další dny je ve velmi podobném duchu. Na návrat zimy to prozatím nevypadá, teploty nebudou ani nijak závratně vysoké, spíše průměrné. Na horách bude většinou sněžit v celém období před námi. Lyžařská sezóna by se tak mohla letos prodloužit oproti jiným rokům. V nížinách ubylo srážek. Na odhady je brzy, hrozí ale další suché jaro už jen podle aktuálního trendu počasí a srážek. Přezouvat pneumatiky prozatím nadále není na místě kvůli ranním teplotám. V období před námi bude mnoho studeného vzduchu ve Skandinávii. Snad se k nám znovu nepropadne.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty