TNBiz (TN.cz)
17.02.2018 11:55:03

ČHMÚ varuje před novým sněhem, napadne až 15 centimetrů

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v sobotu dopoledne výstrahu varující před novou sněhovou pokrývkou. Ta platí pro velkou část republiky od dnešního odpoledne až do nedělního rána.

Výstraha před novou sněhovou pokrývkou se týká celého Jihočeského, Jihomoravského, Zlínského kraje a také Vysočiny. Platí také pro okresy Domažlice, Klatovy, Tachov, Přerov a Prostějov. Sníh má padat od sobotní 15. hodiny do nedělní šesté hodiny ráno.

"Dnes odpoledne a večer začne od jihozápadu sněžit. V jižní polovině území se vyskytne místy i vydatnější sněžení. Sněžení bude pokračovat zejména v první polovině noci na neděli a doznívat do ranních hodin. Do nedělního rána může zde napadnout místy od 5 do 10 cm nového sněhu. Nejvíce nového sněhu napadne na Šumavě, většinou 10 až 15 cm," uvádějí meteorologové.

Řidiči by měli jezdit co nejopatrněji a rozhodně nezapomenout na zimní výbavu včetně sněhových řetězů. A pochopitelně zimní pneumatiky s neoježděným vzorkem.

 

Chladné počasí očekáváme i v průběhu příštího týdne, výraznější ochlazení předpokládají numerické modely z východu po 25. únoru.

Numerické modely pro týden od 26.2.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty