TNBiz (TN.cz)
08.01.2018 15:50:09

Zamrzlo moře, na Havaji sněží. USA dál svírají extrémní mrazy

Zatímco u nás padají teplotní rekordy, tak severovýchod Spojených států už více než týden svírá mrazivé počasí. Teploty místy klesají až k pocitovým minus 70 stupňům a sněží i na Havaji. U pobřeží na Cape Cod dokonce zamrzlo moře.

Zamrzlé moře i Niagarské vodopády, sníh na Havaji a teploty hluboko pod bodem mrazu. Takové počasí už více než týden panuje na severovýchodě USA. Extrémní zima už si vyžádala dvacet mrtvých. Píše o tom portál Daily Mirror.

 

Nejhorší situace panuje ve státě Massachusetts, kde poblíž mysu Cod dokonce zamrzlo moře. U pobřeží se zformovaly obrovské masy ledu a sněhu, které připomínají ledové vlny. Led sahá několik desítek metrů od vnitrozemí. Na mnoha místech vytvořilo moře ledovou tříšť, "zmrzlinové vlny".

Ještě neobvyklejší je v současnosti počasí na Havaji. Dovolenkový ráj totiž o víkendu pokryl sníh! Fotky z ostrova ukazují třeba i zasněženou sopku Mauna Kea a další části přírodní rezervace.

Spojené státy zasáhla v minulých dnech extrémně silná cyklóna, které se přezdívá "cyklónová bomba". Mrazivé počasí způsobuje v současnosti problémy stovce milionů Američanů. Kritická situace je kromě Massachusets také v Nové Anglii, Ohiu, Missouri nebo Pensylvánii.

Úřady varují, aby lidé příliš nevycházeli, případně se opravdu dobře chránili - kůže podle nich může zmrznout během pár minut. Ani to ale některé neodradí od sněhových radovánek.

Obyvatelé přímořských oblastí mluví o žralocích zmrzlých na kost, které oceán vyplavil na břeh. Jinde zase na ulicích lidé nacházejí zmrzlé psy.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty