TNBiz (TN.cz)
16.12.2017 21:00:05

POČASÍ: Meteorologové vydali předpověď až do Štědrého dne.

Sníh, déšť a teploty kolem nuly – počasí bude v předvánočním týdnu teplotně spíše průměrné. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude sněžit i na Štědrý den, pouze ale ve vyšších polohách.

Minimální noční teploty vzduchu se budou pohybovat v první polovině týdne kolem -4 stupně Celsia, postupně kolem 0 stupňů Celsia. Víkend 23. a 24. prosince slibuje chladnější počasí.

Neděle

V noci bude oblačno až zataženo, v Čechách od západu očekávají meteorologové postupně místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, četnější na horách. Na Moravě má být místy přechodně polojasno. Přes den bude oblačno až zataženo, místy, zejména v Čechách občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, četnější na horách. Večer postupně srážky jen ojediněle a místy polojasno.

Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, večer ojediněle tvorba náledí a zmrazků, v 1000 m na horách kolem -4 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s. 

V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Na západě oblačno až zataženo a místy sněžení, odpoledne slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -7 °C, ojediněle náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, během odpoledne bude slábnout.

V úterý má být oblačno až polojasno, v Čechách až zataženo a místy sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý severozápadní nebo proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Zpočátku oblačno až polojasno bude ve středu. Od severozápadu postupně zataženo se sněžením, které bude místy přecházet do deště se sněhem nebo deště, ojediněle i srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle i mrznoucí. V polohách nad 500 m, v Čechách přechodně nad 1000 m sněžení. Od severozápadu později ustávání srážek. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Období od pátku až do neděle má být oblačné až zatažené a na většině území déšť nebo déšť se sněhem, od vyšších poloh většinou sněžení. Přechodně místy polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti místy kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty