TNBiz (TN.cz)
22.09.2017 10:02:37

Podzim je tady! Víkend proprší, na slunce ale nebudeme čekat dlouho

Babího léta se do konce týdne nedočkáme. Podle meteorologů celý víkend proprší a teploty budou stoupat maximálně k 17 stupňům. Postupně oteplovat se bude příští týden, kdy může být až 22 stupňů.

Ještě v pátek ráno může na východě a severovýchodě republiky vydatně pršet. Meteorologové varují, že se budou na některých místech zvedat hladiny řek. Například na Olši nelze vyloučit ani 3. stupeň povodňové aktivity.

 

"Konec týdne proprší. Počasí v nejbližších dnech bude i nadále sychravé a chladné," říká Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. V pátek navíc začíná astronomický podzim a podle toho bude počasí také vypadat. "Teplotně jsou tyto dny podprůměrné v porovnání s normálem až o 5 °C," dodává Honsová.

 

V pátek ráno se mohou ojediněle objevovat mlhy, přes den pak bude oblačno až polojasno, na severovýchodě až zataženo s deštěm. Noční teploty 8 až 4 °C, ojediněle 2 °C. Denní teploty 14 až 18 °C. Mírný severozápadní vítr.

 

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami nebo občasným deštěm. Noční teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 13 až 19 °C. Mírný severozápadní vítr.

V neděli bude zataženo až oblačno, během dne místy s přeháňkami nebo deštěm Noční teploty 9 až 5 °C. Denní teploty 11 až 15 °C. Mírný severozápadní vítr.

 

 

 

Výhled na příští týden

V pondělí bude zataženo až oblačno na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.

 

V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na východě až 19 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.

 

I v dalších dnech by podle meteorologů mělo být zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Postupně se bude vyjasňovat a pršet bude už jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty