Roman Havlíček (Meteobox)
03.08.2017 11:59:12

Vedra pomalu ustupují, tropické teploty ale budou místy až do soboty.

Počasí ve střední Evropě ovlivňuje zvlněné frontální rozhraní, které odděluje velmi teplý vzduch na jihovýchodě od chladnějšího na severozápadě. V dalších dnech se bude frontální rozhraní udržovat nad střední Evropou a jen zvolna postupovat dále k jihovýchodu a k nám se bude nasouvat výběžek vyššího tlaku od západu. Počátkem příštího týdne by se měla nad západní Evropou prohlubovat brázda nízkého tlaku vzduchu. 

 

 

Dnes bude skoro jasno až polojasno, postupně od západu přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, postupně i bouřky. Později odpoledne a večer opět ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Ojediněle možnost silné bouřky s přívalovými lijáky, krupobitím a silnými nárazy větru.

Nejvyšší denní teploty 29 až 33°C, na jihovýchodě až 37°C, na v severozápadní polovině Čech 25 až 29°C, při trvalejších srážkách ještě chladněji.

V 1000 m n.m. na severozápadě kolem 22°C, na jihovýchodě až kolem 28°C.

Vítr slabý až mírný proměnlivý nebo jihozápadní do 5 m/s, během dne se bude přechodně stáčet na západní až severozápadní 3-8 m/s, v nárazech až 15 m/s, v bouřkách přechodně zesilující.

 

V noci bude polojasno až skoro jasno, zpočátku na východě, později opět na západě i zvětšená oblačnost. Ojediněle, zejména zpočátku přeháňky nebo i bouřky.

Nejnižší noční teploty 20 až 16°C, na východě místy i kolem 21°C.

Vítr slabý západní nebo proměnlivý do 4 m/s.

 

pátek bude polojasno až oblačno, přechodně až zataženo a místy přeháňky nebo bouřky, na severozápadě srážky spíše ojediněle. Zpočátku i skoro jasno a ojediněle možnost mlhy.

Nejvyšší denní teploty 27 až 31°C, na jihovýchodě až 34°C.

Vítr slabý až mírný západní až jihozápadní 2-6 m/s, v bouřkách a odpoledne přechodně i na severozápadě bude přechodně zesilovat s nárazy až 15 m/s.

 

V sobotu bude skoro jasno až polojasno, jen přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Později večer přibývání oblačnosti i srážek. Ráno ojediněle mlhy.

Nejnižší noční teploty 19 až 15°C, v severozápadní polovině Čech ojediněle až 13°C.

Nejvyšší denní teploty 28 až 32°C, na západě chladněji kolem 26°C.

Vítr slabý až mírný západní, postupně i proměnlivý 1-5 m/s, v bouřkách přechodně zesilující.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty