TNBiz (TN.cz)
28.07.2017 14:08:12

O víkendu se vrátí tropy, pak se upečeme! MAPY srážek a teplot

Po chladném a deštivém týdnu se v plné síle vrací léto. Pocítíme to už o tomto víkendu, v plné síle se horka mají podle předpovědi vrátit příští týden.

"V sobotu bude polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 24 až 28 °C. Teplota v 1000 m na horách kolem 20 °C. Povane mírný jihozápadní vítr," popisuje první den víkendu meteoroložka Dagmar Honsová.

 


Polojasno bude i v neděli, při zvětšené oblačnosti opět ojediněle hrozí přeháňky nebo bouřky. V noci bude od třinácti do sedmnácti stupňů, přes den už dorazí nefalšované tropy s maximy na 32 stupních Celsia.

"V pondělí bude polojasno. Noční teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 30 až 34 °C. Mírný jižní vítr. V úterý bude polojasno, odpoledne od západu až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 20 až 16 °C. Denní teploty 31 až 35 °C, na východě 37 °C. Mírný jižní vítr," popisuje začátek týdne meteoroložka.

 

Ve středu bude polojasno až oblačno, občas přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 20 až 16 °C. Denní teploty 29 až 33 °C, má vát mírný jihovýchodní vítr. Ve čtvrtek bude počasí jako přes kopírák, jen v noci bude o stupeň tepleji a přes den maximální teploty naopak o dva stupínky poklesnou.

Galerie: GALERIE: Teplotní a srážkové mapy


Teplotní mapy - pátek


Teplotní mapy - sobota


Teplotní mapy - neděle


Teplotní mapy - pondělí


Mapy srážek - pátek


Mapy srážek - sobota


Mapy srážek - neděle


Mapy srážek - pondělí

"V pátek bude polojasno, občas přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 28 až 32 °C. Mírný jihozápadní vítr," uzavírá týdenní výhled počasí Honsová

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty