Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
03.07.2017 18:14:31

Výhled počasí na nový týden, přijde léto jako malované

 

Poslední dny jsou přece jenom chladnější kromě nejnižších poloh naší země, kde teploty v maximech vůbec neklesly pod 20°C. Ráz počasí se ale změní. Do střední Evropy začne opět proudit teplejší vzduch a odpolední teploty se hravě dostanou do okolí typicky letních 25°C, v nížinách i výše. Prozatím to vypadá, že nejtepleji bude kolem pátku a soboty. Přinášíme výhled počasí až do začátku příštího týdne, abyste mohli plánovat třeba i s dětmi prázdninový program.

V úterý se mohou místy objevit spíše slabé přeháňky, vzduch ještě bude relativně chladnější a sušší, odpolední teploty vystoupají do rozmezí 21 až 25°C. V úterý už na našem území narazíte na přeháňky jen ojediněle a teplota povyskočí malinko nahoru na 22 až 26°C. Vždy platí, že na jižní Moravě může být ještě o další 2 nebo 3°C více. Ve čtvrtek opět jen s ojedinělými přeháňkami nebo nově bouřkami a teplota zase povyskočí na 24 až 28°C. Pátek už přinese vysoké teploty v rozmezí 26 až 30°C. Zejména večer se mohou ojediněle, v Čechách i místy objevit přeháňky nebo bouřky.

Víkend bude zpočátku velmi horký, protože v sobotu budou teploty šplhat k rozmezí 28 až 32°C. Odpoledne a večer se dostaví místy přeháňky a bouřky, ojediněle silné. V noci na neděli se dostaví i slabší studená fronta, takže neděle bude o něco chladnější, teploty vystoupají k 23 až 27°C, ale to už je vhodné brát s rezervou, je to daleko. Rozjezd dalšího týdne bude podle dosavadních předpokladů nadále teplý, teploty budou stoupat k 23 až 27°C a postupně se zřejmě opět oteplí směrem až ke 30°C.

Prozatím tedy vychází dlouhodobá předpověď na červenec, která hovořila o chladnějším začátku měsíce, ale postupnému návratu léta. Výhledy počasí pro vás budeme často aktualizovat. V následujícím období bude počasí vhodné k výletům i koupání. Výjimečné až extrémní sucho bohužel pokračuje na jihozápadní, jižní i střední Moravě, Pardubicku a v jihočeských pánvích.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty