TNBiz (TN.cz)
24.03.2017 10:47:05

Víkend bude chladný, dokonce bude i sněžit. MAPY srážek a větru


"Do Česka bude proudit během víkendu chladný vzduch od severu až severovýchodu, takže se bude ochlazovat. V neděli se od 600 metrů nad mořem vyskytnou ještě sněhové přeháňky," předpovídá možná poslední sníh této zimy Dagmar Honsová.

V sobotu bude polojasno, během odpoledne od severu přibývání oblačnosti. Noční teploty od nuly do čtyř stupňů nad nulou. Denní teploty 10 až 14 stupňů. Povane mírný severovýchodní vítr. Počasí by tak mělo být ideální například na výlety.

 

To neděle už tak jarní nebude. "V neděli bude zpočátku polojasno, postupně bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami, od vyšších poloh sněžení. Noční teploty 3 až -1 °C, denní teploty 7 až 11 °C," doplnila Honsová.

 

Pokud vám teplo chybí, nemusíte zoufat, stačí vydržet do příštího týdne. To podle předpovědi dorazí nefalšované jarní, skoro až letní počasí s teplotami kolem dvaceti stupňů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty