TNBiz (TN.cz)
20.02.2017 10:25:36

Kvůli vydatnému dešti budou stoupat hladiny řek, varuje ČHMÚ

Se stoupající teplotou přichází do České republiky obleva. Meteorologové navíc očekávají vydatnější srážky, místy by mohlo napadnout až 30 milimetrů za den a to hlavně na horách. Zejména na horních tocích budou stoupat hladiny řek, varuje ČHMÚ.

Vydatnější srážky by se měly objevit už v pondělí večer, v polohách nad 1000 metrů se může objevit sněžení. Srážky by měly vydržet přes celý týden.

V úterý se objeví vydatný déšť zejména na Šumavě, už ve středu by mělo pršet na většině území České republiky. Déšť by měl podle ČHMÚ vydržet až do konce týdne.

<br>

Díky teplotám vysoko nad nulou přišla do České republiky obleva, na většině území platí zatím normální stav, 2. stupeň povodňové aktivity hlásí stanice Zbečno na Berounce, od pondělního rána začala hladina mírně klesat.

V sobotu byl také vyhlášen stav pohotovosti na stanici ve Vyškově na Hané, voda odpoledne klesla k normálnímu stavu, informuje ČHMÚ.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty